TRÅDENS ARBEJDE

Wiinstedt Kunstgalleri

En tekstiludstilling med Anne Bjørn, Annette Graae, Marianne Johnstad, Tomoko Konae, Anna Melchior, Agnes Saaby Thomsen

FERNISERING TORSDAG 18. APRIL KL 17-19, med gæst ØSTERLAND

Strandboulevarden 5, 2100 Ø

Udstillingsperiode 19. april - 24. maj 2024

TRÅDENS ARBEJDE er en gruppeudstilling med håndlavede værker, der er vævede, gimpede, hæklede, broderede, strikkede, syede - af tråd, hvad enten den er af hør, papir, uld, polyester, bomuld eller stål. Udstillingen viser en kontinuerlig fascination af og insisteren på tekstil som kunstmedie. De repræsenterede kunstnere spænder vidt - i brug af teknikker, valg af udtryksformer, interesser og baggrund. Men fælles for dem er en legende og undersøgende tilgang til tråd og teknik. De viste værker er måske smukke, måske spøjse, måske overraskende, og i hvert fald i gængs forstand herligt ubrugelige. 

 Boris Wiinstedt Zeichner har for nyligt åbnet Wiinstedt Kunstgalleri, tæt på Wiinstedt Tæppegalleri på Østerbro i København. Galleriet er et nyt samlingspunkt og udstillingsrum for tekstilkunst, både som det skabes i Danmark i dag, og som det gennem flere hundrede år er fremstillet i særligt Centralasien og Mellemøsten, der er Boris’ ekspertområde. Boris har i gennem størstedelen af sit liv arbejdet for at fremme kendskabet til og påskønnelsen af det tekstile håndværk, og med det nye galleri tilføjes et særligt sted til denne hyldest.

 

Galleriet inviterer til fernisering torsdag 18. april kl 17-19. Denne aften er Østerland med som særlig gæst, og hos dem kan man købe smykker lavet af flygtninge lokalt i Mellemøsten. 

Se mere på: www.wiinstedtkunstgalleri.dk


BLÆST, BRÆNDT OG GIMPET

MARIANNE JOHNSTAD OG KERAMIK OG GLASVÆRKSTEDET

EN HYLDEST TIL DET SKØNNE I HVERDAGEN, DET BRUGBARE OG DET IKKE UMIDDELBART BRUGBARE.

FERNISERING 8 MARTS KL. 16-20

Marianne Johnstad - Møller har skabt gimpede kopper, glas, og skåle inspireret af farverne, formerne og overfladerne, opsætningerne og de skønne sammensætninger hun har oplevet i sine besøg i Keramik og Glasværkstedet. Alt er skabt med den arbejdsramme, kun at bruge de garner og indfarve med de farver, der allerede fandtes i hendes værksted.

Gimpning er en gammel håndarbejdes teknik, hvor man hækler mellem 2 metalpinde. På engelsk kaldes det hairpin lace, da redskabet man arbejder på oprindeligt havde form som en hårnål.

Keramik og Glasværkstedet er et butiksfællesskab som drives af designerne Annemette Kissow, Claydies, Sia Mai og Helene Stockmarr. Butikken ligger i den gamle bydel, Frederiksstaden, mellem Kongens Have og Nyboder. Butikken har et enkelt og let udtryk, som danner rammen om et varierede produktsortiment, der byder på mange spændende gavemuligheder inden for moderne keramik og glas. Indehaverne står selv i butikken, hvilket sikrer, at kunden altid får kvalificeret hjælp og indgående information om produkterne. Alt er designet med afsæt i den skandinaviske tradition, hvor der arbejdes med et enkelt og formstærkt udtryk.

Keramik og Glasværkstedet

Kronprinsessegade 43

1306 Kbh. K.

 Åbningstider:  Onsdag - fredag kl. 12-18, Lørdag kl. 11-14

 Udstillingsperiode: 8 marts – 27 april

 


VANDREN I GRÅDIGHED OG TAKNEMMELIGHED

 

Soloudstilling af strikkunstner Marianne Johnstad-Møller
Holbæk Kunstforening, 15. april - 21. maj 2023

Transparente, strikkede værker hænger fra loftet i forskellige former og størrelser. Sammen med tegnede skitser og håndskrevne refleksioner får deres delikate og skrøbelige nærvær tankerne til at vandre og indbyder til at åbne sanserne og lade sig bevæge.

Kom med på en fysisk vandring i Marianne Johnstad-Møllers strikkede univers på bunden af havet, imellem det synlige og det usynlige, det smukke og det smertefulde.
Tillad dig selv at foretage en indre vandring fra den ene ende af følelsesspektret til den anden; fra taknemmelighed til grådighed. Taknemmelighed over alt det, du har, til grådighed over det, du begærer.

Johnstad-Møller er interesseret i kunsten som samtalepartner og ønsker at forfine det taktile sprog, der forbinder sanserne, intellektet og ånden. Hun er vokset op ved Vesterhavet, og hendes værker tager ofte afsæt i havets liv og dets cykliske bevægelser. Hun arbejder kontinuerligt med temaerne grådighed og taknemmelighed, frygt og tillid, utålmodighed og tålmodighed. Nogle værker filtrer sig ind i hinanden, andre har dele, der vokser ud, ligesom den ene følelse kan vokse ud af den anden. Der er huller i formen, for strikken er ideel til det hullede og trevlede, som hun indarbejder med stykker af tidligere projekter, som ellers er blevet kasseret. Farvespektret bevæger sig i blide og bløde farver sammen med få klare og mørke farver.  

Igennem tekstilkunsten arbejder Johnstad-Møller med at nuancere opfattelsen af strik som en aktiv medspiller i vores liv. Hun udfolder sit arbejde i lag for at undersøge, hvad vi er i stand til at se, og hvad vi ikke kan se - i os selv, i vores relationer, i samfundets struktur.

 Tak til Grosserer L. F. Foghts Fond, Konsul George Jorck & Hustru Emma Jorcks Fond og Statens Værksteder for Kunst.for støtte til udstillingen.

 

Arrangementer i udstillingen

15. april: Fernisering kl. 13 -15, kort tale af marianne Johnstad-møller og Psykolog og mindfulness instruktør Trine Karsholt

23. april: Artist talk og vandring kl.14 - ca.15

30. april: Psykolog og mindfulness instruktør Trine Karsholt, vil guide til en mindful vandren i udstillingen. 14-15.30

21. maj: Finnisage kl. 14-16. Kunstneren vil være til stede i udstillingen

 

MINDFULLNESS I UDSTILLINGEN

 Åben sanserne, oplev værkerne direkte og lad dig berøre.

 Søndag d. 30. april kl. 14.00-15.30 kan du møde strikkunstner Marianne Johnstad-møller og psykolog og Mindfulness instruktør Trine Karsholt til en eftermiddag med fokus på taknemmelighed og grådighed.

 Trine guider dig ud af hovedet, ned i kroppen og åbner sanserne, så du direkte og nærværende kan opleve Mariannes værker i en stille, sanselig vandring.

I et ærligt, kærligt og nysgerrigt møde mellem dit eget indre og Mariannes kunst vil vi sammen mærke og undersøge grådighed og taknemmelighed; hvad betyder begreberne for dig, hvornår opstår grådighed, hvad muliggør taknemmelighed, hvordan påvirker de os hver især, hvordan påvirker de vores omverden?

Arrangementet er en vekslen mellem guidninger af Trine Karsholt og dine egne oplevelser med de strikkede værker. Afslutningsvis vil der være rum for dialog med tid til at dele oplevelser, betragtninger, kommentarer og stille spørgsmål.

 Pris 50 kr inkl indgang

 Holbæk Kunstforening, Æglageret. Lindevej 6, 4300 Holbæk

Åbningstider: tirs -fre kl. 11-17, lørdag kl. 11-14, søndag kl. 13-16.

 


 

Velkommen i værkstedet

Her kan du finde den særlige tekstile gave.


Billeder Skulpturelle værker Goplelamper

Håndlavet julepynt Gimpede kander og skeer

Div. tørklæder, i uld, i silke og i hør Bomuldsnet, alle unika

Der vil være lidt 2´sortering,samt julerabat på udvalgte produkter

Jeg byder på en varm drik og lidt konfekt.

Jeg glæder mig til at se dig / jer.


Skulle du være forhindret på disse datoer, laver jeg gerne en anden aftale.


 

 

GIMPET SERVICE

i udstillingen KERAMIK SOM TEKSTIL PÅ TEKSTIL SOM KERAMIK

Jeg har ladet mig inspirere af blåt og hvidt i danske og udenlandske stel i forskellige tider.

Her ses et lille sæt af de gimpede kander, kopper, og små fade deltog i udstillingen. De små fine keramikstykker med striber er af Lotte Westphael.

 

BOG lancering og STRIK udstilling 

torsdag 21 april kl 16-20, fredag 22 april kl. 12-18, lørdag 23 april kl. 12-16, søndag 24 april kl. 12-16

Udstillingssted for Tekstil, Møntergade 6, 1116 Kbh.

Det vil være muligt at købe både bøger og værker.


 

 TILBLIVELSER, i og af et sorglandskab

Bogværket tager afsæt i strikkunstner Marianne Johnstad-Møllers udstilling Becoming.
Udstillingen blev skabt ud fra et behov for at give sorg og savn et fysisk udtryk i et forsøg på at blive til på en ny måde. Bogen præsenterer Marianne Johnstad-Møllers arbejde med værket fra arbejdsprocessen til det færdige værk i rummet. Bogens tekster undersøger sorg, savn og tilblivelse økopoetisk, filosofisk og æstetisk. De er skrevet af lektor i socialpsykologi Malou Juelskjær, professor i socialpsykologi Dorthe Staunæs og professor i filosofi Sverre Raffnsøe med afsæt i samtaler med kunstneren om Becomings tilblivelsesproces og grundtemaer. Bogværkets grafiske opsætning og koncept er et resultat af et samarbejde mellem Marianne Johnstad-Møller og grafiker Kim Lykke, som har bidraget med visuelle associationer til emnet. Udstillingen Becoming fandt sted i Officinet, danske Kunsthåndværkere og designeres udstillingsrum, København i 2018.

Bogens format er 23,5 x 33 cm med syet ryg. Trykt hos Narayana Press Antal sider 120   Pris koster 300 kr. Oplag på 250 stk.  Fotos af bla. Kirstien Autzen, Ole Akhøj og Helle Moos Forlaget Tekstil Poesi ( som jeg står bag). Redaktion Marianne Johnstad-Møller, Kim Lykke, Malou Juelskjær 

 

Bogen er støttet af grosserer L. F. Foghts Fond, konsul George Jorck & hustru Emma Jorcks Fond, Beckett-Fonden, Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond.

 

 

Det er med stor glæde, at jeg inviterer til lancering af bogen i selskab med strikkede værker fra udstillingen Becoming som bogværket tager afsæt i. 

torsdag 21 april kl 16-20, fredag 22 april kl. 12-18, lørdag 23 april kl. 12-16, søndag 24 april kl. 12-16

Udstillingssted for Tekstil, Møntergade 6, 1116 Kbh.

Det vil være muligt at købe både bøger og værker.

 

 

CHARLOTTENBORG SPRING EXHIBITION 2022

KUNSTHAL CHARLOTTENBORG KONGENS NYTORV 1 COPENHAGEN

6 FEBRUAR - 13 MARTS 2022. TUESDAY-FRIDAY 12 PM-8 PM, SATURDAY-SUNDAY 11 AM-5 PM

 

You can read about the Charlottenborg Spring Exhibition and see all the selected artist.


HÅNDVÆRK BOOKAZINE NO 5 BY RIGETTA KLINT

 
 

 

KUNSTNERNES EFTERÅRSUDSTILLING 2020

DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNING OSLO PLADS 1 2100 KØBENHAVN Ø

27 NOV-13 DEC. TIRSDAG-SØNDAG KL. 12-18 TORSDAG KL 12-21

Fotocredit: I DO ART Agency

Fotocredit: I DO ART Agency

B061F19D-9E37-4C93-84C9-3A05507B275A.jpeg

Her kan du høre lidt om udstillingen fortalt af 2 medlemmer af juryen Yvette Brackman og Bente Scavenius

Den fulde KE20 jury bestod af Kirsten Astrup, Al Masson, Aslak Vibæk, Bente Scavenius og Yvette Brackman

 
Fotocredit: I DO ART Agency

Fotocredit: I DO ART Agency

 
 

De gimpede og porcelænet mødes til the og kaffe

mJohnstad_AnnLinnemann.jpg

Et møde i hvidt 

Et møde mellem tekstil og porcelæn 

Et møde mellem kopper, underskåle, skeer og små kander

Et møde mellem funktion og objekt

Et møde mellem Marianne Johnstad-Møller – Ann Linnemann – Pia Baastrup

Et møde i juletiden

PiaBaastrupogmarianneJohnstad.jpg

Udstillingen kommer fra en kærlighed til det gode håndværk og skønheden i hverdagen der mødes med den gamle håndarbejdsteknik: gimpning. 

Funktionen ved de gimpede kopper, underskåle og kander er udelukkende som rene æstetiske objekter.  De er udtryk for en glæde ved, og en leg med, forskellige garner i kombination med den gamle håndarbejdsteknik gimpning. 

Mødet mellem de hvide glansfulde porcelæns kopper formgivet på smuk og forskellig vis af Pia Baastrup og Ann Linnemann, og de gimpede kopper i matte garner med blødere overflader skulle gerne tale til sanseligheden og forhåbentlig videregive den glæde, fryd og boblende lethed som har drevet arbejdet med denne udstilling. 

 

Alle produkter og objekter i udstillingen er til salg.  Der vil også være gimpet julepynt.   

Udstillingen er på initiativ af og vises i Marianne Johnstad´s værksted - blandt strikkemaskiner og garner, strikkede lysgopler og skulpturelle objekter, unika tørklæder og meget andet.

Adresse:Jellingegade 8 kld. th 2100 Kbh. Ø

Fernisering: fredag 27 nov. kl 17-20 Udstillingen løber fra 28 nov. - 22 dec.  

Åbningstider: Tirsdag og fredag kl. 13-18, Lørdag 11-14. Andre dage og tidspunkter kan aftales.

Der er plads til 3 personer ad gangen, håndsprit v. døren og krav om mundbind. Skulle der være fyldt i værkstedet når du kommer, kan du vente udenfor, med mulighed for at drikke en kop varm the/kaffe.

SKF_logo_black_RGB-preview.jpg

 
 
taktile samtaler marianne johnstad.jpg
Invitation Taktile samtaler .jpg
 

 
 
 
Et stjerneskud

Et stjerneskud

 
julekunster2019 _2 .jpg
 
julekunster2019_1.jpg
 

 
 
stil o teks _marianne johnstad.jpg
 
invitation til 'stil o teks' .jpg
 
 

 
 
mariannejohnstad_akikokenmade_tekstilogtræ.jpg
 
 

TEKSTIL OG TRÆ – Et sanseligt møde – Til hverdagen

Udstillingen kan ses 1-31 maj og er en del af Design festivalen 1- 13 maj.

Åbningstider: tirsdag og fredag kl. 13-18, lørdag og søndag kl. 11-14                       Fernisering: onsdag 1 maj kl. 17-19

Adresse: marianne Johnstad-møllers værksted og butik i Jellingegade 8 kld. th 2100 Kbh. Ø

I forlængelse af strikkemaskiner og garner mødes Tekstil og Træ i små tableauer med  hverdagens produkter og objekter. Strikdesigner og kunstner marianne johnstad-møller har inviteret Akiko Ken Made til at udstille deres smukke træprodukter sammen med hendes tekstile produkter og objekter i sit værksted på Østerbro.                  Kom ind i værkstedet, se og mærk udstillingen, og få en snak om hvordan hverdagens produkter bliver til – og hvorfor de bliver til.                                                                                                       De har begge fokus på materialet, håndværket og sanseligheden når de skaber deres produkter i henholdsvis træ og tekstil.                                                                                                                 Udstillingen favner den funktionelle og den æstetiske hverdag.                                      - som f.eks. den dampbøjede knage Ribbon og det strikkede tørklæde i merinould.          - et fint smykkeskrin i træ og en kop i delikat strik.

Akiko Ken Made er Akiko Kuwahata, uddannet designer,og Ken Winther er begge snedkere og arbejder sammen som et team, i deres værksted nord for København.

 

 
 
Fotocredit: Ole Akhøj

Fotocredit: Ole Akhøj

 

Becoming

- Soloudstilling af strikkunstner Marianne Johnstad-Møller

Med udstillingen Becoming inviteres man ind i et sanseligt og poetisk univers af strikkede installationer. Objekterne hænger ned fra loftet og er spændt ud i rummet.                                                             

Det er strik som er delikat, blødt og transparent. Og der er strik som er stift, tykt og med krakelerede overflader. Igennem objekterne får man en fornemmelsen af noget forladt og dødt, men også af noget nærværende og levende. Af noget der bliver til. Meget af strikken har fejl og huller, og ville i andre sammenhænge blive kasseret, men her sanser man at huller, sprækker og løbne masker får værdi og betydning.                                                                                                                                    

Becoming er fysiske udtryk for en proces, der handler om at gå ind i sorgen og savnet for at genfremstille dens greb og komme frem til sig selv på en ny måde.  De sanselige udtryk udtrykker det at skabe sig og blive til med det der er, og alt det der slår sprækker eller ligefrem mangler. Becomings objekter genfremstiller huller; konkrete huller i strikken, men også huller set som det, der er bristet, manglet, savnet. Af alt det der ikke var og ikke blev. Ligesom der er huller, der virker som potente mellemrum. Som rum man kan gemme sig i, og som man kan kravle ind i for at komme frem til, og blive til noget andet.  

Man er velkommen til at sætte sig på de store puder imellem installationerne, og fordybe sig i udstillingen.           

Professor i socialpsykologi Dorthe Staunæs og professor i filosofi Sverre Raffnsøe går i samtale med kunstneren ved åben artist talk den 30 sept. kl. 15.00.  

Der vil være digtoplæsning d. 28 sept. kl. 19 arrangeret af  Akusmatisk  Oplæsning.

En stor del af udstillingen er blevet til på Statens værksteder for Kunst. Og er støttet af Jorcks Fond, L.F.Foghts fond og Beckettfonden.

Fernisering:  21/9 kl 17-19

Officinet
Bredgade 66, København K.

Dato:  

22/9-7/10 2018

Åbningstid

tirsdag - fredag kl. 12- 16, lør- søn kl. 10-18