mariannejohnstad_akikokenmade_tekstilogtræ.jpg
 
 
johnstad_becoming_w.jpg

TEKSTIL OG TRÆ – Et sanseligt møde – Til hverdagen

Udstillingen kan ses 1-31 maj og er en del af Design festivalen 1- 13 maj.

Åbningstider: tirsdag og fredag kl. 13-18, lørdag og søndag kl. 11-14                       Fernisering: onsdag 1 maj kl. 17-19

Adresse: marianne Johnstad-møllers værksted og butik i Jellingegade 8 kld. th 2100 Kbh. Ø

I forlængelse af strikkemaskiner og garner mødes Tekstil og Træ i små tableauer med  hverdagens produkter og objekter. Strikdesigner og kunstner marianne johnstad-møller har inviteret Akiko Ken Made til at udstille deres smukke træprodukter sammen med hendes tekstile produkter og objekter i sit værksted på Østerbro.                  Kom ind i værkstedet, se og mærk udstillingen, og få en snak om hvordan hverdagens produkter bliver til – og hvorfor de bliver til.                                                                                                       De har begge fokus på materialet, håndværket og sanseligheden når de skaber deres produkter i henholdsvis træ og tekstil.                                                                                                                 Udstillingen favner den funktionelle og den æstetiske hverdag.                                      - som f.eks. den dampbøjede knage Ribbon og det strikkede tørklæde i merinould.          - et fint smykkeskrin i træ og en kop i delikat strik.

Akiko Ken Made er Akiko Kuwahata, uddannet designer,og Ken Winther er begge snedkere og arbejder sammen som et team, i deres værksted nord for København.

 

Becoming

- Soloudstilling af strikkunstner Marianne Johnstad-Møller

Med udstillingen Becoming inviteres man ind i et sanseligt og poetisk univers af strikkede installationer. Objekterne hænger ned fra loftet og er spændt ud i rummet.                                                             

Det er strik som er delikat, blødt og transparent. Og der er strik som er stift, tykt og med krakelerede overflader. Igennem objekterne får man en fornemmelsen af noget forladt og dødt, men også af noget nærværende og levende. Af noget der bliver til. Meget af strikken har fejl og huller, og ville i andre sammenhænge blive kasseret, men her sanser man at huller, sprækker og løbne masker får værdi og betydning.                                                                                                                                    

Becoming er fysiske udtryk for en proces, der handler om at gå ind i sorgen og savnet for at genfremstille dens greb og komme frem til sig selv på en ny måde.  De sanselige udtryk udtrykker det at skabe sig og blive til med det der er, og alt det der slår sprækker eller ligefrem mangler. Becomings objekter genfremstiller huller; konkrete huller i strikken, men også huller set som det, der er bristet, manglet, savnet. Af alt det der ikke var og ikke blev. Ligesom der er huller, der virker som potente mellemrum. Som rum man kan gemme sig i, og som man kan kravle ind i for at komme frem til, og blive til noget andet.  

Man er velkommen til at sætte sig på de store puder imellem installationerne, og fordybe sig i udstillingen.           

Professor i socialpsykologi Dorthe Staunæs og professor i filosofi Sverre Raffnsøe går i samtale med kunstneren ved åben artist talk den 30 sept. kl. 15.00.  

Der vil være digtoplæsning d. 28 sept. kl. 19 arrangeret af  Akusmatisk  Oplæsning.

En stor del af udstillingen er blevet til på Statens værksteder for Kunst. Og er støttet af Jorcks Fond, L.F.Foghts fond og Beckettfonden.

Fernisering:  21/9 kl 17-19

Officinet
Bredgade 66, København K.

Dato:  

22/9-7/10 2018

Åbningstid

tirsdag - fredag kl. 12- 16, lør- søn kl. 10-18